Hjem til Frankrike etter fire uker på Hetland

Hjem til Frankrike etter fire uker på Hetland

Høytidelig overrekkelse av avskjedsgave fra en av lærerne de har hatt i fransk og engelsk de siste fire ukene.

Utvekslingsoppholdet for de to franske elevene Marie og Celia er nå over. Den siste skoledagen ble brukt til å takke og bli takket, og med seg som konkret minne fra skolen fikk de hvert sitt lille troll.

Marie og Celia har fulgt egne timeplaner mens de har vært her, med blant annet engelsk, fransk og noe realfag. - Den største forskjellen på fransk og norsk skole er at skoledagene her er atskillig kortere, og at det virker som de norske elevene har mindre lekser, sier de to. Lunsj på en halv time var uvant i starten, hjemme i Frankrike er det en times spisepause midt på dagen, og da er det vanlig å spise et tre-retters måltid. I Frankrike er det også forbudt å bruke mobiltelefon på skolen, så det var også en liten overgang. 

De franske elevene har vært innlosjert hos hver sin vertsfamilie i distriktet, og har hatt lærerike og hyggelige dager. De har også blitt kjent med mange folk mens de har vært her. - Takk for at dere alle har tatt så godt i mot oss, sier Celia og Marie, før de springer av gårde til siste økt på Hetland.

Del denne artikkelen på: