Inspirerende innspill for framtida

  • Inspirerende innspill for framtida
  • Inspirerende innspill for framtida
  • Inspirerende innspill for framtida
  • Inspirerende innspill for framtida
  • Inspirerende innspill for framtida

For å knytte næringsliv og skole tettere opp mot hverandre ble det arrangert fagdag for alle alle elevene på Topplinje Innovasjon og ledelse ved Hetland denne uka. 

De fem inviterte foredragsholderne representerte et stort spenn i innovasjon på ulike nivå og elever (og lærere) fikk innblikk i hvordan å bruke sosiale medier på en riktig og nyttig måte. Ingrid Sandvik hadde mange god råd fra sin erfaring fra både Aftenbladet, AMFI Madla og ikke minst med utgivelse av to egne kokebøker.

Tor Inge Garvik fra Lærdal Global Health gav oss en omvisning i viktigheten av å prototype og teste produkter, og ikke minst i hvordan å rekruttere følgere som er minst like gira på det som Lærdal formidler. De redder liv i hele verden med sine mange nye og stadig forbedrede produkter! En global bedrift som har vokst ut av en liten grundervirksomhet i Stavanger. 

De fleste av oss tenker havn når vi skal ta ferje eller ut med båten, men Trond Andersen – maritim sjef i Stavanger Havn, viste oss at havn er så mye mer enn det. Hans virke er blant annet tett samarbeid med byplanleggere, store tankskip og cruisetrafikken i Stavanger. Innovasjoner som kan gjøre havnedrift både mer effektiv, lønnsom og bærekraftig er noe han jobber med hver dag, og mye mer. Faktisk så tror jeg han kan bli Stavangers nye Hans Rösling med sin fascinasjon for innsamling av data…

Joe Chesak tok oss med på en reise i en verden i Bolder, hvor de jobber med teknologi for å knytte mennesker sammen både digitalt, fysisk og med visjoner om en fysisk møteplass hvor de tar i bruk teknologiske virkemidler for å tilpasse brukeropplevelsen det enkelte individ. 

ThrustMe begynte som en sekk med motor til bruk på ski, og har nå utviklet en liten elektrisk motor til bruk på kajakk. Som el-sykkelen kan dette bli et produkt som gjør at enda flere gir seg i kast med padling, og det gir en ekstra trygghet hvis forholdene på sjøen plutselig endrer seg. Kjartan Jensen viste stor energi og entusiasme, samtidig som han presiserte at gründerskap er hardt arbeid. 

Kort oppsummert så fikk vi møte en gruppe med mennesker som brenner for det de driver med, og vi gikk ut derfra med påfyll og nye tanker. Som skole setter vi enormt stor pris på at næringslivet bruker av sin tid for å dele og inspirere elevene våre, og det gir mening å jobbe med å utvikle elevene til å bli gode arbeidstakere og innovatører i fremtiden. 

Tekst og foto: Siri Hauge Solbakken

Del denne artikkelen på: