Lydressurser

For bruk av lyder og musikk gjelder noen spesielle rettigheter. Det er eksempelvis lov å benytte musikk som bakgrunn i film eller lignende hvis lisensieringen tillater det, men du kan likevel ikke utgi denne musikken som et eget lydspor på en cd sånn ute videre. Vær alltid nøye med å kreditere opphavspersonen(e). Vær obs på at ressursene som oftest ikke kan brukes kommersielt.

Partners in Rhyme - Her finnes lydeffekter til fri bruk. Vær obs på at det finnes mange ressurser på dette nettstedet, men mye må du betale for. Lydeffektene som her lenkes til er gratis.

 Vimeo Music Store - Grei samling av musikk til bruk i egne produksjoner. Noen lydspor er gratis (sjekk lisensiereing, vanligivs kan lydsporene ikke brukes til kommersielle formål), andre koster penger. Det er mulig å søke på kategori, stemning osv.

Jamendo - Mye musikk som kan brukes under cc-lisensiering (sjekk lisensmerkene, vanligvis kan dere dele på like vilkår og bruke fritt, hvis dere krediterer opphavsmann. Klikk på albumbildene, så får dere opp lisensieringstype nederst på siden.

 The Freesound Project - Krever registrering for å laste ned lydspor her, men disse kan fritt brukes. Sjekk lisensiering for sikkerhets skyld.

 Mobygratis.com - Dette nettstedet krever registrering og du må søke om å få bruke lydsporene.

Del denne artikkelen på: