Tredjeklassinger til Preikestolen: - Mye finere enn jeg trodde

Mest av alt er Hetlands årlige tredjeklassetur til Preikestolen en følelse. Preikestolen gjør noe med oss.

Kompisene Simon og Sondre har satt seg helt ytterst, høyt over Lysefjorden, uendelig langt unna bylivet vanlige tirsdager så ofte byr på.

- Det var en fin tur opp, men enda finere er det nå, å sitte her, sier Simon.

Sondre er førstereisgutt på turen til Preikestolen. De bratte bakkene fra parkeringsplassen ble en krevende begynnelse:

- Det var hardt, og jeg ble veldig sliten. På et tidspunkt tenkte jeg å gi opp, men så er det denne stoltheten. Så her er jeg. Og hva kan jeg si? Preikestolen er mye finere enn jeg trodde. Det er så lyst her, med naturen, været og utsikten. Dette er noen veldig fine belønninger.

Tredjeklasseturen til Preikestolen er mer enn frisk luft, natur og utsikt. Denne følelsen som turen til Preikestolen er, er mest av alt oss:

- Å gå sammen sånn som dette skaper god stemning, sier Sondre.

- Vi når et mål, vi gjør det sammen. Det er sånne dager som dette som blir et minne for livet, legger Simon til.