Itslearning

Pålogging

Du skal logge på itslearning med det samme brukernavnet som du bruker for å logge på trådløst nett. Bruk  denne linken for å logge inn på rett måte. Sjekk at du logger på fra rett adresse hvis du har problemer med påloggingen

Oppbygging

Itslearning er ordnet i fag. Det er to typer fag, fag som er knyttet direkte til skolefag og ulike infofag knyttet til klassen din , elevinfo osv. Fagene knyttet direkte til skolefagene er det den enkelte faglærer som administrerer innholdet i. Disse skal som et  minimum inneholde planer, fagstoff og vurderinger. Kontaktlærer og den enkelte faglærer går gjennom hvordan de har valgt å bygge opp fagene.

Levering

De fleste faglærere gjennomfører vurderinger via itslearning og du leverer da din besvarelse i itslearning. Det er viktig at du leverer i et lesbart format - .docx er det mest brukte og fungerer for alle. Husk å laste opp den filen du skal levere. Det er viktig å gi filene et navn som gir mer informasjon enn terminprøve osv slik at du leverer den rette filen.

Vurderingsoversikt

Besvarelser levert i Itslearning og andre vurdringssituasjoner du har hatt i faget samles i vurderingssituasjonen. Denne finner du under fanenStatus og oppfølgingoppe til venstre i hvert enkelt fag.  Vurderingsoversikten gir deg en samlet visning av vurderingene du har hatt i et fag. Klikker du på navnet ditt på startsiden i itslearning så får du frem din profil. Klikk på vurderingsoversikt der for å få frem en samlet oversikt over alle fag.

ePortfolio

Under fanen ePortfolio har du adgang til valget mine filer. Her kan du laste opp filer du trenger i skolearbeidet, presentasjoner osv. Bruker du denne systematisk kan det og fungere som backup av viktige dokumenter.
Se en video om bruk av mine filer  her (del1) og  her (del 2). Merk at disse videoene er laget for windows og skjermbilder/funksjonaliet vil være noe annerledes på en mac.

Skolearena

Når du er inne på itslearning er du og logget på skolearena. Du finner skolearena som et valg øverst i Itslearning. På skolearena finner du en oversikt over dit eget fravær, anmerkninger og terminkarakterer etterhvert som disse blir lagt inn. Det er viktig at du selv holder kontroll med fraværet ditt.

Hjelp

Spør gjerne faglærer/kontaktlærer eller les hjelpefilene som du finner øverst opp til høyre når du er logget inn.  (klikk her for å gå direkte til hjelpefilene)

Tips til lærer

Vis  de punktene som er satt opp her i itslearning til elevene. Du bør i tillegg vise

  • Hvordan de sorterer fag gjennom å bruke favoritter.
  • Hvordan de kan se hva som er nytt i fagene (på dashboard og i gjøremål).
Til toppen