Praksisstudenter på Hetland

Hver høst synker gjennomsnittsalderen på lærerrommet, og både beskrivelser av oppussingen på hytta, hjertesukk om Vikings nedturer og drøftinger av pålegg må vike til fordel for samtaler om taksonomi, læringssyn og didaktiske relasjonsmodeller. At Hetland er praksisskole beriker både skolen og studentene.

Levi Hestad Svenningsen har vært praksisstudent på Hetland siden høstferien. Selv om pedagogikkstudentene forberedes på det såkalte praksissjokket, var det et lite sjokk:
- Jeg er veldig overrasket over hvor mye arbeid det er med å tilrettelegge for hver enkelt elev. Kontaktlæreroppgavene tar mer tid enn jeg hadde trodd. Man blir aldri ferdig, og det blir liksom aldri tomt for arbeid.

Praksisstudent på Medier og kommunikasjon, Sverre Nærland, lot seg også overraske av hvordan lærerens hverdag så ofte er mer enn formidling av faglig innhold:
- Særlig er det mange etiske vurderinger som krever kapasitet. Det de driver med her er mye mer enn formidling av et fag, det er mange sosiale dimensjoner som spiller inn.

Axel Boe Flydal, praksisstudent med hovedvekt på historiefaget, hadde ventet en mindre oversiktlig situasjon enn den som faktisk møtte ham:
- Jeg er egentlig overrasket over hvor selvstendige og flinke elevene er. Når jeg gir en beskjed, gjør de som jeg sier. Jeg hadde nok trodd at det ville være vanskeligere å få kontroll i en klasse. 

 

Bilde av Praksisstudenter på Hetland - Klikk for stort bildePraksisstudenter på Hetland Øivind Godal

Se mindre

Til toppen