Verdensdagen for psykisk helse

Torsdag 6. oktober ble Verdensdagen for psykisk helse markert ved Hetland. Årets aksjon oppfordret til å løfte blikket, se hverandre og ta vare på hverandre. I kantinen satt både klemmer, muffins og latteren løst. Skolen samlet seg i skjønne foreninger, på tvers av klassetrinn, bakgrunn og kjønn. Men i man cave var det bare gutta som slapp inn.

- Jeg tror det kan være vanskelig å åpne seg om det er jenter til stede. For en gutt er det lettere å utveksle erfaringer med andre gutter. Foran jenter blir det gjerne flaut, sier psykologielev og initiativtaker til man cave, Erik Aarsand.

I man cave kunne gutta, med konversasjonskort i bakhånd og godt skjermet fra kosen og klemmene i kantinen denne dagen, ta den gode samtalen foran runder med Mario Kart.

Man caves andre initiativtaker, Sander Eigestad, tenker at arbeid med mental helse gjerne begynner slik, med å ha det kjekt sammen:

- Vi er jo ikke psykologer, men vi kan være gode kamerater og ha det kjekt. Jeg tror det kan være vanskelig for gutter å snakke om psykiske problemer sånn direkte, det blir som om man framstår som svak.

- Det er en hårfin balanse mellom å være åpen og å være maskulin, så vi tenker at en mer indirekte inngang til temapsyket er riktig for gutter, legger Erik Aarsand til.