Nytt skoleadministrativt system

Fra skoleåret 2020-2021 innføres det nye skoleadministrative systemet Visma InSchool (VIS) ved alle videregående skoler i Rogaland. VIS blir tilgjengelig for elever og foresatte ved skolestart.

Målet med VIS er å legge til rette for å møte skolens framtidige behov ved å:

• fornye, forenkle og forbedre arbeidsdagen til elever, lærere og skoleadministrasjonen

• legge til rette for kommunikasjon mellom skolen og hjemmet

• digitalisere skoleadministrasjon – gi mer elektronisk, automatisert og effektiv arbeidsflyt

• gi oversikt over at elevene har fått den opplæringen de har krav på

VIS blir etter hvert tatt i bruk av alle fylkeskommunene i landet. Akershus fylkeskommune tok systemet i bruk skoleåret 2019/2020. Skoleåret 2020/2021 er det Rogaland, Innlandet og Viken som tar systemet i bruk.

Tilgang for elever

Ved skolestart får nye elever en SMS med informasjon om å aktivere sin bruker. Denne brukeren gir tilgang til ulike tjenester som skolen bruker. Vg2/3-elever bruker sin eksisterende brukerkonto.

Elever bruker Feide for å logge seg på VIS.

Pålogging til VIS

Tilgang for foresatte

Foresatte til elever under 18 år vil få tilgang til kontaktopplysninger, fravær, læreplaner og timeplan i VIS. Pålogging for foresatte er estimert åpnet i starten av september. Vi vi legge ut mer info her når dette er klart.

Foresatte bruker ID-porten for å logge seg på VIS.

Les om behandling av personopplysninger i personvernerklæringen

Visma InSchool (VIS)
VIS i Rogaland

Onsdag denne uken fikk elever i hele landet oppleve digital magi når kick off for ungdomsbedrifter gikk på skjermer i hele landet. Hetland sine 13 bedrifter var samlet til inspirasjon og mange gode råd fra tidligere ungdomsbedrifter og andre grundere!

Like før Korona-epidemien slo ut fikk vi to 3d-printere til makerspace på Hetland. Elever tok de i bruk for første gang forrige uke. Skapergleden var stor da en kaffekopp med lokk ble realisert i form av en 3d-printet prototype.

Topplinjen VG1 inviterte ONS Young på besøk mandag 31 august. Gjennom gode debatter diskuterte elevene fremtidens energibehov og fremtidens forretningsmuligheter. Takk til #ONS Young 2020 ved Mille Marie Isaksen for inspirasjon, motivasjon og entusiasme!

Henrik Øxnevad har vært elev på Hetland og er nå ute med sin bok "En sånn rød amerikansk scooter". Denne har fått gode omtaler - og er selvfølgelig tilgjengelig på skolebiblioteket.

Det er for tiden ingen ledige skoleplasser ved studiespesialisering hos oss. Noen ledige plasser på Vg2 og vg3 medie- og kommunikasjon. Oppdatert oversikt over ledige skoleplasser i fylket finner du via denne adressen: https://www.rogfk.no/vare-tjenester/skole-og-opplaring/aktuelt-skole-og-opplaring/ledige-skoleplasser.100776.aspx

Regjeringen har midlertidig endret reglene for fraværsføring. Endringene er gjort for at elever som er syke eller har symptomer på luftveisinfeksjon skal slippe å gå til lege. Dette er et smitteverntiltak. Elever under 18 år må legge frem foreldrebekreftelse, elever over 18 år kan levere egenmelding til sin kontaktlærer.

Elever og lærere er nå i gang med skoleåret. Det er utdeling av skolebøker - og de aller fleste finner frem til rett klasserom. Programfag og  kontaktlærergrupper begynner å falle på plass, men det kan fortsatt bli noen endringer her.

Gi beskjed til trinnansvarlig så snart som mulig dersom du ikke har tenkt å benytte skoleplassen på Hetland.

Vi møtes i skolens kantine til Vg1 foreldremøte tirsdag 25.08 kl. 18 og Vg2 foreldremøte onsdag 26.08 kl. 18

For foresatte som ikke har mulighet til å møte på skolen vil den generelle informasjonsdelen av møtet bli live-streamet på skolens facebookside.

Vel møtt!

Da er alle sommeravslutninger overstått, og skolen går inn i feriemodus. Vi ønsker alle elever og ansatte en riktig god sommer! Første skoledag etter ferien blir mandag 17. august.

Onsdag 17. juni hadde skolen en annerledes avslutning for Vg3-elevene. Der vi tidligere år har pleid å ha et omfattende arrangement på kveldstid med vitnemålsutdeling, fin mat og mye festivitas, måtte vi på grunn av smittevernreglene tenke nytt.