Aktuelt

Skoleåret 2020/2021 fikk alle våre videregående skoler et nytt skoleadministrativt system, Visma InSchool (VIS). Du som foresatt får en egen tilgang til systemet for å sikre samarbeidet mellom hjem og skole.

Hvordan logger jeg inn?

Du kan logge deg inn i VIS fra og med 16. august 2021.
Bruk ID-porten for å logge deg inn. Når du bruker ID-porten, kan du velge om du vil logge deg inn med MinID, BankID, BankID på mobil, Buypass eller Commfides. Husk at du må logge inn hver gang du bruker systemet. Det er hensynet til sikkerhet som er grunnen til det.

Etter en travel innspurt på et hektisk skoleår er vi i ferd med å gå over i feriemodus. Ønsker dere alle en god sommer og velkommen tilbake mandag 16. august til alle elever som skal være med oss neste skoleår.

Utdanningsminister Guri Melby har i en pressekonferanse 27. mai avlyst muntlig eksamen for våren 2021.

Unio og LO kommune har tatt ut til sammen 505 medlemmer i streik fra torsdag 27. mai hvis det ikke blir enighet mellom partene. Tolv skoler og sentraladministrasjonen i Rogaland fylkeskommune rammes i så fall.

Totalt 458 medlemmer i Unio og 47 fra LO kommune tas ut i streik dersom ikke partene kommer til enighet i meklingene. Fristen er ved midnatt i dag, onsdag 26. mai. 445 av de ansatte som er varslet tatt ut i streik jobber i de videregående skolene, 60 i sentraladministrasjonen.

Det er søkt om dispensasjon for i overkant av 60 medarbeidere. Det gjelder hovedsakelig innen tilrettelagt opplæring og ansatte som skal være sensor ved privatisteksamen. Det er derfor fortsatt ikke endelig avklart hvor mange som faktisk vil tas ut ved en eventuell streik.

Skolene som tas ut i en eventuell streik er:

• Bergeland videregående skole (50 tatt ut)
  • Godalen videregående skole (65 tatt ut)
  • Haugaland videregående skole (Tre tatt ut)
  • Hetland videregående skole (28 tatt ut)
  • Jåttå videregående skole (79 tatt ut)
  • Karmsund videregående skole (72 tatt ut)
  • Skeisvang videregående skole (25 tatt ut)
  • St. Olav videregående skole (39 tatt ut)
  • St. Svithun videregående skole (32 tatt ut)
  • Stavanger katedralskole (24 tatt ut)
  • Vardafjell videregående skole (26 tatt ut)
  • Stavanger offshore tekniske skole (To tatt ut)

Elin Ase fra Hetland er president i Stavangers hovedstyre og gjør en kjempejobb med å representere russen og skolen på en god måte i en veldig utfordrende situasjon. Nå er russetiden satt på pause frem til 13. mai. Les mer i Stavanger Aftenblad sin artikkel.

I flott vårvær var bio-1 Vg2 på ekskursjon til Vaulen. Livet i fjæra ble studert, og med vadestøvler og annet kult utstyr kunne elevene gå grundig til verks. Det ble også tid til å studere arter på land.

Under Amandusfestivalen vant Sander Lid Fiskå fra 3me pris for Beste Fiksjon i Ung-kategorien med filmen sin "Neste Dør". Filmen er produsert sammen med Filmkraft Talent. Vi gratulerer!

Etter bedriftsbesøk hos Velde i mars og etterfølgende innovasjonscamp, var det fredag 9. april klart for finale for Geofag 2. Alle gruppene presenterte sin idè og denne gjengen gikk av med seieren. De vil lage parkanlegg i byen og legge press på kommunen for å kreve bruk av resirkulerte masser. Takk til VeldeUngt Entreprenørskap Norge og geofag-gjengen for engasjement og innsats!

En riktig god påskeferie ønskes dere alle sammen. Skolen vil være stengt i uke 13.

Fylkesordfører inviterer all russ til digitalt den møte den 7. april kl. 15-16. MERK DATOEN!

På møtet vil bl.a smittevernoverleger og politi delta,- sammen med direktør for opplæring i Rogaland, leder for opplæringsutvalget og Fylkesordfører