Aktuelt

I NRK-serien Rus festet Leo Ajkic med russen. Det han så overrasket ham. Da han tirsdag besøkte Hetland var det med et hjertesukk.

- Kokain var den store overraskelsen, at du må bruke kokain for å være en kul fyr. Det er på en måte feil dop som har fått lov til å bli populært. Kokain er veldig lite jovialt, det er et veldig selvsentrert dop.

I uke 48 skal alle elever på Hetland ta elevundersøkelsen.

Hva er formålet med Elevundersøkelsen?

Elevundersøkelsen gir elevene mulighet til å si hva de mener om læring og trivsel på skolen. Resultatene fra undersøkelsen blir lagret og brukes av skolen, skoleeieren og de statlige utdanningsmyndighetene for å analysere og utvikle elevenes skole- og læringsmiljø.

Resultater fra undersøkelsen kan også bli brukt til forskning, statistikk og lagring i arkiv. Utdanningsdirektoratet publiserer statistikk fra Elevundersøkelsen på www.udir.no.

Årets foreldresamtaler for elever i Vg1 og Vg2 blir satt opp i uke 47 og 48. Foresatte får en innkalling direkte via elevens kontaktlærer. Det er viktig for oss at alle møter.

Medier- og kommunikasjonselev Julie Foldøy Jelsa skrev tale om russetiden i norsken. At den skulle gi henne en tur til Bergen hadde hun aldri trodd:

«Jeg skrev om russetiden, at folk må bli flinkere til å inkludere hverandre i russetiden. Russetiden er ekskluderende nå. Jeg vil bruke russetiden til å få nye venner, og russegrupper er ikke akkurat et system som legger til rette for det.»

Når saltvanssmaken har lagt seg, sier de, skal surfing være som en blanding av meditasjon og idrett. Elevene i Breddeidrett gleder seg til fortsettelsen.

Torsdag 6. oktober ble Verdensdagen for psykisk helse markert ved Hetland. Årets aksjon oppfordret til å løfte blikket, se hverandre og ta vare på hverandre. I kantinen satt både klemmer, muffins og latteren løst. Skolen samlet seg i skjønne foreninger, på tvers av klassetrinn, bakgrunn og kjønn. Men i man cave var det bare gutta som slapp inn.

Fredag 23. september ble den internasjonale dagen for tegnspråk markert i lunsjen på Hetland. Både elever og lærere iførte seg blått, tegnspråkets farge, og elevene fikk muligheten til å lære seg et godt knippe med lydløse ord og fraser.

Mest av alt er Hetlands årlige tredjeklassetur til Preikestolen en følelse. Preikestolen gjør noe med oss.

Kompisene Simon og Sondre har satt seg helt ytterst, høyt over Lysefjorden, uendelig langt unna bylivet vanlige tirsdager så ofte byr på.

Slik et ungt menneske er mer enn sine fag og resultater, er tiden på Hetland mer enn powerpoints, prøver og prestasjoner. Den er selve ungdomstiden, med alle sine oppturer og nedturer, spørsmål og svar.

Alle elever skal i perioden fra nå og frem til høstferien gjennomføre U-say - et opplegg om lærende tankesett.

Forskning viser at det å hjelpe elever med å utvikle et mer lærende tankesett, det vil si tro på sine egne muligheter til å lære, kan bidra til bedre prestasjoner og større engasjement. U-say er laget med tanke på nettopp dette – å hjelpe elever med å forstå hva som skjer i hjernen når vi lærer, og hvorfor det er viktig å utfordre seg selv for å kunne realisere mer av potensialet sitt.