Aktuelt

Skolehelsetjenesten og helsestasjon for ungdom har samlet mange gode råd for hvordan ungdom kan tilpasse hverdagen sin under koronapandemien, Her finner du og en oversikt over hvor man kan ta kontakt for hjelp.

Råd om psykisk helse under koronaepidemien

I 2022 gjennomføres spørreundersøkelsen Ungdata i Rogaland blant elever på videregående skole. Undersøkelsen skal gjennomføres i løpet av uke 10 til 13. Målet er å få en oversikt over hvordan ungdom har det, og hva de driver med i fritida.

 

Torsdag 3. februar blir det informasjon om fagvalg for foresatte til elever på Vg1 ST. Foresatte til elever i 1sta møter 18.00 - 19.00 og 1stb 19.00 - 20.00.  Detaljert program er sendt foresatte på e-post. 

Ved smitte på skolen får elever som er oppgitt som nærkontakter beskjed fra rektor via sms. Det blir delt ut tester på skolen til nærkontakter med beskjed om testing på dag 3 og dag 5. Elevene får oppgitt hvilke konkrete dager dette er. 

Vi ber dere holde en tett dialog med ungdommen deres om de er inne i et testregimet. 

Minner om at elever må holde seg hjemme om de har symptomer og ta test om symptomer skulle oppstå. Kommunen har utleveringssteder for hurtigtester om elever trenger tester når eleven ikke vært på skolen.  

På grunn av nødvendig vedlikehold vil foresattilgang til VIS være stengt i perioden 20.12 til 05.01. 

Husk at du kan hente hurtigtester via drive-in ved teststasjonen på Tjensvoll. Les mer om hvor og åpningstider her.

ENB2 elever fra Hetland var heldige og fikk besøke Oilers og snakke med kommersiell sjef Eirik Hogstad. Vi fikk en spennende innføring i bedriften og merkevaren Oilers. I tillegg fikk vi en omvisning i bygget og sett fasilitetene der. Opplegget var veldig interessant og passet perfekt til det vi jobber med i faget Entreprenørskap og bedriftsutvikling. Takk for at vi fikk komme, og takk til Torhild Larsen (ppu student) som organiserte opplegget.

Gjelder Vg1-elever: Siste sjanse for å kjøpe datamaskin på PC-ordningen er 30. november. Les mer om ordningen

Etter de vanlige fraværsreglene må elevene dokumentere sykefraværet sitt. Ved å gjeninnføre de midlertidige fraværsreglene kan elever som har helserelatert fravær, bruke egenmelding. De som er yngre enn 18 år må få bekreftelse fra de foresatte.

Unntaket som nå gjeninnføres vil gjelde for alt fravær av helsegrunner dette skoleåret. Det betyr at det også vil gjelde for det sykefraværet elevene har hatt fra 11. oktober og frem til i dag. For fravær av helsegrunner i denne perioden godtas derfor både legeerklæringer for de elevene som har skaffet det, men også egenmeldinger og foreldreerklæringer.

Informasjon om endringen

Til toppen